איך להקים אתר מכירות
אם אתם מתבשלים מזה זמן ברעיון להקים אתר מכירות אבל עדיין לא נקטתם פעולה, זה הזמן להתחיל לפעול. אתם שאלתם איך להקים אתר מכירות – אנחנו עונים.
איך להקים אתר מכירות שמוכר יותר
האמת היא שבמקום לענות רק על השאלה איך להקים אתר מכירות, אנחנו מעדיפים לענות על איך להקים אתר מכירות שמוכר יותר, הרבה יותר. הדבר הראשון לשם כך היא קודם להגדיר לאיזו נישה אתם רוצים לפנות. האם הלקוחות הטבעיים שלכם נמצאים בארץ או שאתם רוצים למכור גם לחו"ל? האם אתם מוכרים לישראלים וותיקים או לעולים חדשים? אתם רוצים למכור לפלח הלקוחות הצעיר או לקהל יעד רחב ומגוון? הגדרת הנישה שלכם תשפיע על כל מה שיקרה בהמשך, למשל בחירת הפלטפורמה, עיצוב האתר, השפה השיווקית, הערכים שתרצו להיות מזוהים איתם וכדומה.
כמה צעדים טכניים פשוטים להקמת אתר מכירות
מעניין לגלות שהרבה יזמים שמקימים כיום אתר מכירות כלל אינם שולטים בבניית אתרים, בקוד או בשפת תכנות. נדרשים כמה צעדים טכניים פשוטים להבנה, לקראת הקמת האתר עצמו.
1. בחירת שם דומיין – ניתן למכור באינטרנט גם ללא דומיין אישי, אבל זה אומר שהפלטפורמה היא המרכזית ולא האתר שלכם. אתרי מכירות מוצלחים באמת יהיו כמעט תמיד בעלי דומיין משלהם.
2. שרת מארח – כל חנות ראויה לשמה תשב על שרת איכותי. שרת מאובטח שיאחסן את האתר ויספק שירותים חשובים כגון תמיכה טכנית לבעל החנות, פתרונות אבטחה טובים וכדומה.
3. בחירת פלטפורמה – ניתן להקים כיום אתרים על שלל פלטפורמות. בגדול, הפלטפורמות המועדפות מאפשרות לא רק להקים את האתר בצורה איכותית אלא גם לנהל אותו בקלות בשוטף. זאת אומרת שהצעד הזה יקבע את נוחות העבודה בהמשך.
4. תבניות או עיצוב – כדי להקים אתר מכירות, תוכל לבחור בין עיצוב חנות בתבנית מוכנה לבין עיצוב חנות ייחודית. יש כאן סוג של משחק בין עלויות לבין ייחוד ובידול. הבחירה תתבסס על התקציב שלך ועל החזון שלך לגבי החנות.
5. SEO – הקמת חנות במיטבה תתבסס על עקרונות מובילים בקידום אתרים מול מנועי חיפוש.